Breaking News
Home / Wat kost een auto importeren uit Duitsland?

Wat kost een auto importeren uit Duitsland?

auto importeren duitslandVeelal wordt gezegd dat een auto importeren uit Duitsland enorm scheelt in de kosten. Is dat wel zo? Bij het importeren zijn er immers best veel zaken waar je aan moet denken. Zo betaal je nog een deel rest-BPM en zijn er transportkosten. Ook bij de RDW moet e.e.a. worden afgerekend. We hebben eens berekend wat het verschil is tussen het aanschaffen van een Nederlandse auto en eenzelfde exemplaar uit Duitsland. Onze auto was een zware jongen en in Duitsland kostte de auto 10.000 euro. Op Marktplaats vonden we exact hetzelfde model, zelfde bouwjaar en dezelfde kilometerstand. Die kostte 16.000 euro. Bij het invoeren bleek er een restant van 7.300 euro BPM betaald te moeten worden. Daar kwam nog 220 euro bij voor we bij de RDW het kenteken kregen en de nummerplaten. Het transport kostte 400 euro. Bij elkaar dus een kleine 18.000 euro, duurder dan het Nederlandse exemplaar dus.

gratis-en-vrijblijvend-bod

Kleine middenklasser

Nu hebben we hetzelfde bekeken voor een kleine middenklasser van Audi. In Nederland konden we een exemplaar krijgen voor 14.000 euro. In Duitsland vonden we dezelfde voor 9.000 euro. Het restant BPM was slechts 1.450 euro, het transport en het kenteken van de RDW kosten bij elkaar 500 euro. In totaal dus 11.000 euro, een stuk goedkoper dan de Nederlandse variant. Je kunt zelf ook naar andere voorbeelden kijken en dan zelf ontdekken of dat het importeren van een auto naar hier de moeite waard is. Als dit zo is, dan kun je hier gebruik van maken en wie weet is het wel een tip om met anderen te delen en kun je er je hobby of je werk van maken. Er zijn bedrijven die hierin gespecialiseerd zijn en je kunt met hen eens overwegen of dat het de moeite waard is en in gesprek gaan. Je zou zomaar wat voor elkaar kunnen betekenen, dus bekijk de diverse klassen auto’s en je maakt zelf een keuze welke auto je gaat importeren uit Duitsland als je inziet dat het de moeite waard is.

AUTO VERKOPEN? CHECK WAARDE AUTO

Importeren vanuit Duitsland is de moeite waard?

Dus is het importeren van een auto uit Duitsland de moeite? In veel gevallen blijkt dit wel zo te zijn. De prijzen van auto’s zijn in Nederland vanwege de hoge BPM een stuk hoger dan in Duitsland en dit verschil is vooral merkbaar bij jonge auto’s. Let wel op, want een auto jonger dan een half jaar of minder dan 6.000 kilometer op de teller wordt ook nog eens extra belast met 21% BTW. Zuinige auto’s zijn voordeliger te importeren als auto’s met een hoge uitstoot. Er zijn bedrijven die al het rekenwerk voor je doen zodat je vooraf kunt bepalen of je echt goedkoper uit bent.

banner breed keurmerk

2 comments

  1. Wat kost mij om een polo gti intevoeren van2011koste van auto11.000

  2. Lijkt me toch wel lastig om helemaal in Duitsland een auto te gaan kopen. Hoe kom je daar? Je moet dan wel met een vriend meerijden want je eigen auto kun je daar moeilijk laten staan. Wellicht wel handig voor mensen die aan de Duitse grens wonen. Voor mij te ver weg. Ik woon in Den haag. Ook te veel gedoe. Autobedrijven zat hier in de buurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


AUTO VERKOPEN? CHECK WAARDE AUTO