Wat kost een auto leasen?

wat kost een auto leasenHet leasen van een auto kost geld, maar hoeveel geld kost het? Dat vraag je je misschien af. Daarom is het goed dat je nu de offertes aan gaat vragen en dan weet je wat een auto leasen je kost. De kosten van het leasen hangen af van wat je wilt leasen. Het kan zijn dat je een benzine auto wilt, een diesel auto, of je wilt LPG. Je kunt ook kiezen voor een bepaalde looptijd of voor de zuinigheid van een auto. Hierbij kun je denken aan A+, A of B, ook zijn er andere opties.

Er moet ook gedacht worden aan de bijtelling, er is bijtelling van bijv. 0%, maar er kan ook 14%, 20% of bijvoorbeeld 25% worden gerekend. Als je een auto gaat leasen dan moet je ontdekken waar je deze het beste kunt leasen. Je kunt op internet een aantal aanbieders opzoeken en dan kijken voor welke prijs zij jou een auto leasen. Het ligt er ook aan of dat het een nieuw auto moet zijn, hoelang je hem gaat leasen en of dat een bedrijf meerdere auto’s gaat leasen. Als je namelijk meerdere auto’s gaat leasen bij een bedrijf dan kan het zijn dat er een scherpere offerte wordt gemaakt. Een lease bedrijf heeft in tijden van de economische crisis ook te maken met bezuinigingen. Zij zijn blij met alle klanten die zij binnen kunnen halen dus dan kan er over de prijs wel eens onderhandeld worden. Daar kun je dus als consument gebruik van maken.

Is een auto leasen interessant?

bijtelling auto op Diesel. Je vraagt je misschien af of dat een auto leasen voor jou interessant is. Wanneer je dat wilt weten kun je laten berekenen wat het kost om een auto te leasen, en je kunt dan ook bekijken wat het je kost als je de auto ergens gaat kopen. Dan kun je naar je budget kijken en naar de betalingsregelingen die er zijn en dan kun jij de keuze maken die het beste bij je past. Als je een auto wilt leasen dan kan dat voor jou betekenen dat je iedere maand veel goedkoper uit gaat zijn. Je betaalt dan immers een vast bedrag voor de auto. Als je zekerheid wilt en je wilt een auto voor je bedrijf, dan kan een auto leasen een goede oplossing zijn. Een bedrijf kan deze keuze ook maken en dan de kosten voor het leasen van een auto laten berekenen. Vraag offertes aan en vergelijk deze met elkaar, aan de hand daarvan kun jij een keuze maken waar een auto leasen het beste gedaan kan worden. Het gaat er om dat je je goed voelt bij de deal en ook het idee hebt dat het de kosten waard is.

Prive lease / private lease

Ook als particulier kun je een auto leasen. Wil je een nieuwe auto rijden maar er geen een kopen dan kan leasen interessant zijn. Auto’s verliezen hun waarde en een nieuwe auto kopen is vaak weggegooid geld. Maar om toch te voorkomen dat je een hoop geld weggooit en ook een nieuwe auto kunt rijden, kan leasen toch interessant zijn.

Vaste kosten met auto prive leasen

Een auto kost geld op alle vlakken. Denk aan wegenbelasting en verzekering. Dit zijn vaste kosten. De variabele kosten zijn de brandstof. Dit hang vast aan hoeveel je rijdt. Ook zijn er de onderhoud- en reparatiekosten. Sommige kosten had je niet in kunnen calculeren. Een lekke band, een startprobleem, een storing, een lekkage, schade? Deze zaken zijn bij een private lease allemaal ingedekt.

Bij een private lease betaal je een maandbedrag waar alles in zit op de brandstof na. Verzekering (all-risk), wegenbelasting, onderhoud, reparaties en zelfs winterbanden zijn in de prijs inbegrepen. Onbezorgd autorijden voor een vaste prijs per maand.

Het addertje onder het gras

Een auto privé leasen is niet maandelijks opzegbaar. Je gaat een lease contract aan voor bepaalde tijd. Hoe korter deze tijd, hoe duurder/hoger het maandelijkse leasebedrag wordt.

In veel gevallen kun je kiezen voor een leasecontract van 1, 2 of 3 jaar. 3 Jaar is het goedkoopst en 1 jaar het duurst. Ook zijn kleine auto’s leasen goedkoper dan grote auto’s leasen. Dit komt door de nieuwwaarde/aanschafprijs.

Hetzelfde geldt voor opties. Hoe luxer je de auto wilt hebben, hoe hoger het maandbedrag wordt.

Bij sommige maatschappijen moet je borg betalen. Dit is een soort garantie voor de leasemaatschappij dat ze hun geld krijgen. Als je een paar keer niet betaald komen ze de auto weer ophalen en ben je de borg kwijt. Op zo’n manier lopen hun geen geld mis.

Wil je tussentijds het leasecontract beëindigen dan moet je dokken oftewel afkopen. Je bent verplicht de resterende termijnen gewoon te betalen. Ongeacht of je je baan kwijt bent of in scheiding ligt. Soms kun je wegkomen met een boete. In dit soort gevallen kun je ook de leaseovereenkomst overdragen aan iemand anders. Bijvoorbeeld aan iemand die voor een korte periode een auto wilt leasen en daarbij je contract voor de resterende tijd wilt overnemen. Geef deze persoon een extraatje om de nieuwe eigenaar een voordeel te doen en om er zelf goedkoper van af te komen. Er zijn websites waar je deze zaken kunt aanbieden zoals LeaseTrader.

Ook spreek je van te voren af hoeveel kilometer je er per maand in gaat rijden. Dit heeft invloed om het maandelijkse bedrag. Als je na afloop meer kilometer hebt gereden dan moet je flink bijbetalen. Stel je neemt een lease auto voor 1 jaar en spreekt daarbij af dat je niet meer dan 1.000km per maand gaat rijden dan is dit 12 maanden x 1.000km = 12.000km. Als je de auto na een jaar inlevert met meer dan 12.000 op de teller dan kun je rekenen op een soort van boete. Deze wordt vaak vooraf duidelijk voorgespiegeld zodat de leasemaatschappijen je kunnen overhalen tot een 1.500km of zelf 2.000km per maand. Bereken dus vooraf goed hoeveel kilometers je denkt te gaan maken want het kan je een hoop geld kosten of gaan besparen.

Let goed op de voorwaarden en de prijzen. Niet allemaal hebben ze een all-in leaseconstructie. Soms wordt de wegenbelasting er niet in meegenomen en soms moet je schades zelf betalen.

Shortlease

Shortlease in een auto kort leasen, oftewel een auto leasen voor een korte periode. Denk hierbij aan een korte leaseperiode tussen 1 en 24 maanden. Sommige contracten zijn zelfs per dag opzegbaar. Echter zijn de tarieven voor dergelijke leaseconstructies een stuk hoger. Uiteraard brengt het ook wel bepaalde voordelen met zich mee.

Wat kost een leaseauto

Een leaseauto prive, dus een private lease kost je dus een vast maandbedrag per maand. Je weet van te voren de looptijd en wat er je in totaal voor kwijt bent. Alleen de brandstof moet je er nog bovenop tellen, maar de kosten heb je wel duidelijk in beeld. In tegenstelling tot een eigen auto moet je zelf opdraaien voor dure garagekosten en reparatie. Ook bij schade bent je vaak zelf de pineut.

Hieronder volgen een aantal prijsvoorbeelden van privé leaseauto’s.

        WAT KOST EEN LEASE AUTO PRIVE
Merk en type Brandstof Verbruik Prijs p/m Vorm Looptijd Kilometers max
Volswagen up! Benzine 1 op 20 €225,- All inclusive* 36 maanden 15.000 per jaar
 Seat Mii  Benzine  1 op 20 €225,-  All inclusive*  36 maanden 15.000 per jaar
 Kia Picanto  Benzine  1 op 20  €275,-   All inclusive*  36 maanden  15.000 per jaar
 Renault Clio  Benzine  1 op 20  €330,-   All inclusive*  36 maanden  15.000 per jaar
 Kia Rio  Benzine 1 op 19  €349,-  All inclusive* 36 maanden 15.00 per jaar
 Peugeot 308  Benzine  1 op 19  €395,-   All inclusive*  36 maanden  15.000 per jaar
 Golf VII (7)  Benzine  1 op 19  €399,-   All inclusive*  36 maanden  15.000 per jaar
  * inclusief wegenbelasting / Geen bijtelling / Prijs op basis van 8 schadevrije jaren / Prijs per teveel gereden km is vanaf €0,05 p/km (prijzen 2014)

 

1 Comment

Add a Comment
  1. Wellicht maar eens wat verder induiken in de wereld van private lease. Wil wel graag een nieuwe auto rijden maar heb geen geld om een nieuwe te kopen. Een lening hiervoor aangaan vind ik ook weer zo wat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.