Wat kost een auto overspuiten?

Auto spuiten kostenHet overspuiten, dus het veranderen van kleur zal voor de gemiddelde auto ongeveer 2.000 euro kosten. Heb je schade of is er roest, dan lopen de kosten op omdat de auto dan behandeld moet worden. Plamuren en schuren of het plaatsen van nieuw plaatwerk kost veel tijd en dus geld. Daarnaast is het belangrijk om te weten wat je verstaat onder overspuiten. Wil je het echt goed laten doen, dan moet de motor eruit en moet alles worden afgepakt of verwijderd. Die delen zijn immers ook gespoten en anders zal de oude lak altijd zichtbaar blijven op die plekken. De kosten zullen daardoor natuurlijk ook weer flink oplopen. Ook de lak is belangrijk. Kies je voor een zogeheten two tone lak, die een prachtige verkleuring geeft in de zon of metallic lak, dan kost dit natuurlijk ook meer. Het is verstandig om op meerdere plaatsen een offerte aan te vragen en zo te bepalen waar je je auto laat spuiten. Let wel op de kwaliteit, er zijn ook genoeg bedrijven die niet zo mooi spuiten. Het resultaat is dat er stofjes of ongelijkheden in je lak zitten en dat wil je niet. Heb je dat eenmaal gezien dan zal het je voor altijd frustreren. Bedenk van te voren goed of dat je de auto over wilt laten spuiten. Het kan zo duur gemaakt worden als je zelf wilt, bespreek echter tevoren wat het je gaat kosten, maar denk eraan vakwerk kost veel geld. Laat een professional de klus klaren, die er goed om bekend staat dat hij goed werk levert.

 

Wat kost een auto spuiten

autolak spuitbusWat kost het om een hele auto te spuiten? Hier moet je denken aan minimaal 600,- Euro waarbij de auto met een 2K lak wordt gespoten en voorbehandeld aangeleverd moet worden. De auto zal nog even worden gereinigd en worden afgeplakt. Het schuren en plamuren zijn dus niet inbegrepen. Alle oneffenheden blijven na het spuiten dus ook zichtbaar.

Wat kost het om een hele auto te schuren en te spuiten? Hier moet je denken aan minimaal 1000,- Euro waarbij de auto met een 2K lak wordt gespoten. De lak is geen metallic lak en kleine oneffenheden worden weg geschuurd. Afplakken en ontvetten zijn ook in de kosten inbegrepen.

Wat kost het om een hele auto te spuiten in een metallic kleur? Hierbij moet je denken aan minimaal 700,- Euro waarbij de auto eerst in een metallic kleur lak wordt gespoten en vervolgens met een blanke lak wordt afgewerkt. Schuren en plamuren moet je zelf doen want je moet hem ‘spuitklaar’ aanleveren. Vaak worden wel ontvetten en afplakken in de prijs meegenomen.

Bovengenoemde prijzen zijn uiteraard niet bij een Care of groot schadeherstelbedrijf. Deze prijzen kun je vinden bij een eerlijke autospuiterij die goede prijzen hanteert.

Auto onderdelen spuiten

Losse onderdelen kun je natuurlijk ook laten spuiten. Hier hebben wij uitgebreid artikel over geschreven welke je hier kunt lezen.

Plastidip (update)

plastidip spuitbussenPlastidip is een nieuw fenomeen in Nederland. Wat is Plastidip? Plastidip is een verwijderbare rubbercoating dat je over je eigen autolak heen kunt spuiten. Het is uitermate geschikt om zelf te doen. Je kunt het bijna niet verpesten en mocht het toch niet mooi worden dan kun je het redelijk eenvoudig weer verwijderen zonder je originele autolak te beschadigen.

Plastidip biedt bescherming

Een auto die je met Plastidip spuit is niet alleen beschermd tegen steenslag maar ook tegen krassen en andere oppervlakkige beschadigingen. Het blijft zeer lang zitten mits je het in minimaal 4 lagen spuit. Plastidip is weerbestendig en kan tegen lage en hoge temperaturen. Plastidip wordt niet alleen gebruikt om lelijke of beschadigde autolak op een goedkope manier over te spuiten maar ook om bescherming te bieden aan de originele lak.

Plastidip kleuren

Plastidip kun je veel kleuren krijgen waaronder mat zwart, mat blauw, mat greijs, mat rood, mat transparant, mat wit, mat geel, koper, goud, zilver, parelmoer, blaze blauw, fluor groen, blaze oranje, fluor roze, blaze paars, blaze geel en diverse camouflagekleuren. De meeste Plastidip kleuren zijn mat. Je kunt met een Plastidip Glossifier een aparte glanslaag aanbrengen waardoor het meer glans krijgt.

Hoe breng je Plastidip aan

Voordat je begint met spuiten maak je de ondergrond goed schoon en vetvrij. Je kunt hiervoor Avery Surface Cleaner gebruiken maar ook een emmer sop met dreft er in. Dat ontvet ook goed. Vervolgens delen afplakken die niet gespoten hoeven te worden maar dat hoeft niet. Je kunt ook later met een mesje voorzichtig de scheiding tussen de onderdelen (achterlicht en kofferbakdeksel) insnijden om vervolgens weer de plastidip te verwijderen. Plastidip spuit je in 4 tot 6 dunne lagen. Elke laag spuit je met een tussenpauze van 15 tot 30 minuten.

Velgen spuiten

Ook velgen worden vaak gespoten met Plastidip. Het voordeel is dat ze dan minder snel beschadigen met stoeprandschade. Ook kun je stoeprandschade hiermee camoufleren.

Plastidip verwijderen

Plastidip is eenvoudig weer te verwijderen. Zodra je een beginnetje hebt kun je de Plastidip als een vel los halen van de auto. Hier een video hoe je Plastidip verwijderd van een velg: http://youtu.be/I94QffCegRw

Wat kost Plastidip

Een spuitbus kost ongeveer €11,00 per stuk. Aparte kleuren kunnen iets duurder zijn. Denk hierbij aan €14,00 per stuk. Nu de vraag hoeveel spuitbussen Plastidip heb je nodig om een hele auto te spuiten? Bij een kleine auto moet je rekening houden met 10 spuitbussen. Denk aan de grootte van een Opel Corsa.

9 Comments

Add a Comment
 1. Geen plastiDip gebruiken. Op het begin is het heel erg mooi, maar als je het eenmaal een paar keer heb schoongemaakt dan ziet het er niet meer uit. Overgens lijkt het een goede aankoop maar dat is het totaal niet! Geef een paar tientjes extra uit en laat het direct in 1 keer goed doen door hem gewoon te laten spuiten.

 2. Hallo Bileil,

  Dat kost ongeveer 63 euro en 46 cent.

 3. Ik lees hier dat sommige mensen plastidippen of sluiten uberhaupt niet 100% snappen. Ja je kan jr auto zelf spuiten en dat scheelt jr heel wat euro’s maar kost kngelovelijk veel tijd. Ik heb nu 2 auto’s gespoten en 1 geplastidipt. Bij het spuiten moet de complete auto “schoon” worden gemaakt, dus het verwijderen van de topcoat (blanke lak) en zoals in de tekst vermeld, deuk en roest vrij zijn. Hierna is het in de gewenste kleur spuiten ( 10 busjes kleur en 10 busjes blanke lak) de verf die ik ken en gebruik zijn 30 euro voor kleur en ren 10tje voor blank. Dat is dus 400 euro + 25 uur schuren en perfect glad maken. Plastidippen is hiertegenover super gemakkelijk. Eerst door de wasstraat en daarna compleet droog maken en vetvrij, spuiten en klaar voor 4 jaar. Daarna begint het weer los te raken en moet het overnieuw. Ik hoop zo wat extra verheldering gegeven te hebben.

 4. beste

  wat zou een plastikdip kosten voor een seat leon 19 2006

 5. Ik hoorde laatst dat je ook een glans laag hebt voor over je plasticdip. Normaal is het een matte lak maar hij is dus ook af te werken met een glans. Dan lijkt het toch weer iets minder hobby achtig spuitwerk.

 6. Auto spuiten of auto laten spuiten?
  Zelf doen kost je 2 tientjes per spuitbus. Je hebt bij een kleine auto ongeveer 10 bussen nodig. Als je het laat doen dan kost het je 500 – 600 euro.
  Wel voordeliger dan je auto in een echte lak laten spuiten + je hoeft niet te schuren.

 7. Platidip is een soort plastic spray dat ook een beetje op rubber lijkt. Je kunt het er achteraf weer afhalen als je wilt.
  Zie foto http://www.toemen.nl/images/producten/7815-Plasti_Dip_velgenfolie-5538.jpg

 8. Wat is plastidip?

 9. Zijn er mensen die bekend zijn met plastidip en wat dat kost?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.