Breaking News
Home / Geen categorie / Wat kost een auto spoiler laten spuiten

Wat kost een auto spoiler laten spuiten

auto spoiler spuitenEr zijn tegenwoordig steeds meer webwinkels die allerlei onderdelen verkopen om je auto te verfraaien. Denk aan dak spoilers, achterklep spoilers, side skirts, bumpers, bumper lippen, koplamp spoilers en ga zo maar door. Wellicht heb je net een wat saaie auto gekocht en wil je de auto wat verfraaien met wat nieuwe toeters en bellen.

 

Al deze onderdelen worden zonder spuitwerk geleverd. Dit betekend dat je zelf de lak moet gaan aanbrengen op deze onderdelen om hem mooi te laten matchen bij je auto. Je hebt 2 opties:

AUTO VERKOPEN? CHECK WAARDE AUTO

 • Optie 1: Je laat je spoiler spuiten (of ander onderdeel natuurlijk)
 • Optie 2: Je gaat zelf aan de slag met een aantal spuitbussen welke je eventueel op kleur hebt laten maken.

gratis-en-vrijblijvend-bod

achterspoiler spuitenJe onderdelen/ spoiler laten spuiten

Je onderdelen, zoals een spoiler laten spuiten, kost wel wat maar geeft ook het mooiste resultaat. Een professionele spuiter is niet te overtreffen met spuitbussen die je zelf op kleur hebt laten maken. Een professionele spuiter doet het niet alleen strakker maar de lak is vaak ook veel beter van kwaliteit. Kwaliteit lak wil je wel want je auto niet alleen tegen weersinvloeden beschermd zijn maar ook tegen wasbeurten. Was je de auto altijd met de hand dan gebeurt er minder met de lak als dat je hem afspuit in een wasbox met een hogedrukstraal. Een carwash kan soms nog erger zijn.

Een professionele spuiter gebruikt ook vaak 2K lak. Dit is 2 componenten lak welke sterker is dan wat je uit de doorsnee spuitbus haalt. Er worden 2 stoffen met elkaar vermengd waardoor de lak veel harder wordt. Daarmee ook beter bestand tegen het weer en het wassen.

Voordat je de auto onderdelen laat spuiten kun je het beste de pasvorm goed controleren. Webshops nemen geen artikelen retour waaraan geknutseld is.

Wat kost een spoiler laten spuiten of andere spuitwerkzaamheden

Uiteraard zal elke spuiterij weer een ander bedrag weer in rekening brengen voor het spuiten van je onderdelen. Vaak hangt het er ook van af of het onderdeel in een speciale kleur gespoten moet worden (metallic) of dat er ook een blanke lak laag overheen moet. Dit heeft invloed op de prijs uiteraard. Ook is niet elke spoiler of bumper even groot. Daarom kunnen de prijzen afwijken van elkaar. Hieronder zie je de richtprijzen.

Wat kost een dakspoiler laten spuiten?

Een dakspoiler laten spuiten kost je ongeveer 140 Euro.

Wat kost een achterklep spoiler laten spuiten?

Een achterklep spoiler laten spuiten kost je ongeveer 160 Euro.

Wat kost side skirts laten spuiten?

Sideskirts laten spuiten kost je ongeveer 230 Euro.

Wat kost een voorbumper laten spuiten?

Een voorbumper laten spuiten kost je ongeveer 250 Euro.

Wat kost een motorkap laten spuiten?

Een motorkap laten spuiten kost je ongeveer 250 Euro (als je hem los aanlevert).

Wat kost koplampspoilers laten spuiten?

Koplamp spoilers laten spuiten kost je ongeveer 80 Euro.

voorbumper spuitenHet spuiten van onderdelen welke reeds op je auto gemonteerd zitten kunnen nogal verschillen. Hierbij gaat het dan vaak om staande delen en liggende delen. Liggende delen zoals een dak, een motorkap of een achterklep worden op een andere manier gespoten omdat je veel sneller vallende stofdeeltjes daarin terug ziet. Dit heeft invloed op de prijs.

Zelf met spuitbussen spuiten

Uiteraard kun je zelf wat geld besparen met het spuiten van onderdelen. Reken 20,- Euro per spuitbus welke op kleur is gemaakt. Deze spuitbussen zitten vaak minder vol dan kant en klare spuitbussen. Je hebt er wellicht meer van nodig. Reken dus altijd ruim. Vooral rondingen kosten je meer verf dan rechte stukken. Werk de kleurlak af met een 2K blanke lak. Hiermee versterk je het resultaat. Vergeet niet dat je ook een geschikte ruimte nodig hebt waar je de spuitklus kunt klaren. Je wilt immers niet dat je allerlei stofdeeltjes in je lak krijgt.

Spuit tips:

 • Houdt je altijd aan de gebruiksaanwijzing
 • Schuur de grondlaag altijd glad voordat je verder gaat. Dit is de basis.
 • Wacht geduldig af en spuit in dunne lagen. Dunne lagen drogen sneller en zijn sterker dan een dikke laag welke niet goed uit hard.
 • Denk aan je gezondheid en draag een mondkapje

Heb jij zelf nog tips of heb je iets toe te voegen aan het verhaal op deze pagina dan horen wij het graag. Laat dan je reactie hieronder achter!

advertentie

About mervin

4 comments

 1. Goeie dag,
  Ik heb een Volkswagen Golf VI.
  Er zitten op de achter bumper krassen, aan de zijkant van de auto aan de onderkant onder de deur een roest plek hoeveel kost dat bij elkaar om te laten spuiten?
  mvg,

 2. Ik ben best handig en dacht daarom dat ik wel even een stukje zou bijspuiten van de voorbumper maar dat viel vies tegen.

  Eerst netjes ontvet en opgeschuurd en daarna met een door FBA gemaakte kleurlak er op gespoten. Dag later het resultaat eens goed bekeken toen het droog was maar je ziet duidelijk kleurverschil. Absoluut niet strak. Ook de auto in de was zetten blijft het kleurverschil aanwezig.

 3. zelf spuiten is te doen maar ga niet te snel of te dik en laat de lak goed uit drogen voor je de volgende laag aan brengt. gebruik altijd een primer zelfs als het te spuiten deel al van een oude verflaag is voorzien verwijder deze aleen als hij los laat. ben je bij de laatste laag let dan op het sinas appel effect het lijkt dan net of de lak dof is spuit net genoeg tot hij egaal lijkt dit betekend 1 laag 1 kant op en weer even kijken of het weg trekt. TEVEEL LEVERT ZAKKERS dus 1 laag en even kijken. let ook op vis ogen (rondjes in de lak) je kunt meteen stoppen en laten drogen en schuren want met wat meer verf of wachten en met de volgende laag pakken werkt niet ze blijven terug komen.

 4. Kosten van de achterklepspoiler komen inderdaad wel overeen. Ik had onlangs voor mijn Suzuki Swift een spoiler besteld. Deze kwam in de grondverf binnen. Ik weet een schadeherstel bedrijfje hier in de buurt welke hem voor 140 euro kon spuiten. Dit was inclusief de blanke lak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.


AUTO VERKOPEN? CHECK WAARDE AUTO